Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/www/users/sonris/wire/core/WireInputData.php on line 98

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/www/users/sonris/wire/core/WireInputData.php on line 98
Jelena Vukčević

Jelena Vukčević

Jelena je od srednjoškolskih dana pokazivala veliku ljubav ka sportu. Svoju energiju je ispoljavala kroz različite vidove fizičkih aktivnosti - aerobik, trčanje, biciklizam, ples. Vremenom je osjetila potrebu za suptilnijom i mirnijom energijom i tada se susrela sa jogom. Nikada ranije nije razmišljala o jogi, kao o aktivnosti koju bi mogla da praktikuje u svom životu, jer ju je doživljavala kao sporu i dosadnu disciplinu, i mislila je da jednostavno ne odgovara njenom temperamentu.

Susret sa jogom je bila praktično ljubav na prvi pogled, i od toga dana jogu praktikuje neprestano sedam godina, a već dvije godine radi kao samostalni licencirani instruktor joge. Pohađala je dva puta obuku za instruktora joge, prvu obuku na 100 sati, a drugu na 200 sati obuke u Yoga school "Nataraj", koja radi po standardima svjetske Yoga Alliance.

Pronašla se su vinyasa stilu joge koji nije toliko spor, već se iz asane (položaj) u asanu prelazi malo brže. Trenutno na svojim časovima praktikuje kombinaciju hatha i vinyasa stila joge.

Pored asana na časovima se praktikuju i pranayame (tehnike disanja), koje nam u svakodnevnom životu pomažu da umirimo um, da se izbalansiramo, aktiviramo ili umirimo, da izbacimo nemir i negativnost iz tijela.

Ona kaže:

“Biti instruktor joge je zaista lijep osjećaj jer imate mogućnost da inspirišete druge da rade na sebi, da budu bolja verzija sebe, da podignu svoj život na veći i kvalitetniji nivo. Joga nam pomaže da se povežemo da sobom, da osjetimo suptilniju energiju i radost življenja, da budemo ono što zaista jesmo, ljubav i svjetlost.”

Instruktor: Yoga

Facebook