Marija Vasović

Flamenkom je počela da se bavi od 2002. godine, još za vrijeme svojih studija na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Oduvijek je voljela ples i muziku, odnosno njena ljubav prema plesu datira još od malena i tako tražeći neki ''svoj'' ples prepoznala se u flamenku. Nastavila je da uči i usavršava se u Beogradu i Novom Sadu kod Maje Vukadinović.

Za dalje napredovanje i usavršavanje pokreta zadužena je slovenačka trupa na čelu sa Mitjom Obedom čiji je dugogodisnji član i čija iskustva i znanje prenosi na polaznike plesnog kluba "Sonrisa". Stičući plesno iskustvo i znanje učestvujući na mnogobrojnim državnim i međunarodnim takmičenjima, od mnogih kako domaćih tako i inostranih plesnih profesionalaca, 2008. godine postaje instruktor flamenko plesa i scenske umjetnosti. Osvojila je prvo mjesto na „Flamenco Solos female Adults“ koji je organizovao Plesni savez Crne Gore.

Plesne performanse izvodi prilikom mnogih važnih dešavanja u državi i regionu: otvaranje novoizgrađenog centra u Podgorici; rođendane; sva bitna kulturna dešavanja; promocije knjiga; proslave vjenčanja; poetske večeri.

Ona kaže:

"Ples je život, flamenko je život. Plesanjem tijela govori se više od bilo kojih riječi. Vi pričate priču Vašim tijelom zato je tako poseban i drugačiji od ostalih plesova. Ples je neuhvatljiv, ali je ljudska duša još neuhvatljivija od plesa".

Instruktor plesova: Flamenko

Facebook

Instagram